Да ги имате вашите страни индексирани во пребарувачите и важно - без да бидат индексирани, вашата веб страна ќе биде невозможно да биде пројандена. Ние ќе ги покриеме неколку корисни стратегии за да биде брзо индексирана вашата веб страна. Тие се:
  • Социјални означувања и сигнали.
  • Испраќање на статии
  • Внатрешно поврзување
  • Пинг на вашата веб страна
  • Коментирање на блогови со авторитет
  • Дополнување на содржината редовно
Пред да започнеме, има две важни точки да ги разбереме: Прво, вие треба да изградите линкови до новата страна што вие сакате да биде индексирана, не само кон вашата почетна страна. Важно е да изградите „длабоки“ линкови до сите страни со содржина на вашата веб страна, но многу сопственици на страни сакаат да го игнорираат ова и само градат линкови кон нивните почетни. На пример, ако имате веб страна www.primer.com, и вашаата нова страна (што вие сакате да биде индексирана) е www.primer.com/nova-stana, тогаш вие направите линкови кон таа страна. Второ, вие треба да го следите вашиот напредок како вашите нови страни се индексираат. Вие треба да ги користите Google Webmaster Tools и Bing Webmaster Tools за да ги следите вашите веб страни. Двата сервиса се бесплатни и многу лесни за користење. Овие се најлесните начини за имате повеќе индексирани страни:

Социјални означувања и сигнали


Еден од најбрзите начини за нова содржина да биде индексирана е да се користат социјалните означувања и социјалните сервиси. Многу страни спаѓаат под ова категорија, но некои кои можеби ви се попознати се:
  • Фејсбоок
  • Твитер
  • Страни за споделување на линкови како Digg.com and Reddit.com

30 Days Moneyback Guarantee !