Како да ја раскажете приказната за вашиот бренд?

Раскажувањето приказни е еден од најефикасните начини на рекламирање во денешно време. Со помош на лична приказна за вашиот бренд, имате можност да создадете силна врска со вашите потрошувачи. Themе ги однесе на патување во кое вистински ќе се запознаат со вас и со идентитетот на вашите производи и услуги.

Овој вид рекламирање стана стратешки приоритет во маркетингот на брендовите. Значи, неговата улога не е само да го продава производот, туку да ја подигне свеста за самиот бренд кај клиентите. Секако, еден од најважните фактори кои влијаат на успехот на оваа иницијатива за маркетинг е приказната на вашата компанија да биде креативна и инспиративна.

Раскажувањето приказна не е од неодамна. Се протега од античко време до денес, кога го доживува својот голем успех во маркетингот и брендирањето. И ова е сосема логично, имајќи предвид дека традиционалните начини на рекламирање, преку суви факти и досадни графикони, веќе не се доволни за да го привлечат вниманието на клиентите и нивната наклонетост. Раскажувањето приказна остава многу посилен впечаток: ги приближува потрошувачите до потребните информации и што е најважно, тие информации стануваат поинтересни и полесни за паметење.

 

Исто така, раскажувањето приказни во рекламирањето е многу успешно затоа што можете да создадете доста импресивна содржина, која ќе предизвика силни емоции кај вашите клиенти. Статистичките податоци велат дека емотивната содржина е дури 31% поефикасна од кој било друг вид на маркетинг. Едноставно, емоциите продаваат. 

Можете исто така да ја подигнете свеста за вашиот бренд со раскажување приказна со која можат да се идентификуваат вашите клиенти и потенцијални клиенти. Бидејќи ништо нема да ја погоди јадрото, како и рекламата во која се наоѓаат луѓето и која се одразува и на нивните животи.

Примери за такви маркетинг кампањи се скоро безброј. Верувам дека не постои човек што не бил трогнат од зимската магија и празничната семејна атмосфера во рекламите на Кока-Кола и потсети на непроценливите моменти со своите најблиски.

Овој маркетиншки потег го спроведоа многу брендови кои нудат различни видови производи, од костими за капење до козметика, и сите беа подеднакво успешни, без оглед на тоа што станува збор за сличен урнек за приказни. Сепак, автентичната содржина секако има поголема шанса да стане популарна и интересна за јавноста.

 

Слични објави

Испратете барање