Одржување на веб страни & Техничка поддршка

Одржување на веб страна

Што е одржување на веб страна?

Одржувањето се однесува на задачите потребни за беспрекорно работење на Вашата веб страна. Тоа вклучува редовно проверување на веб страната за проблеми, корекција на истите, ажурирање на содржини и обновување на софтвер (застарени модули, plugins и слично).

Зошто е важно одржувањето на веб страната?

• Ако веб страната им даде на потенцијалните клиенти негативен впечаток за Вашата компанија, тие најверојатно ќе продолжат со истражувањето на веб страната на конкурентот и со тоа да пропуштите продажба.
• Ако Вашата веб страна не работи правилно или изгледа застарено и непрофесионално изработена, клиентите најчесто брзо ќе ја напуштат. Тоа ќе постави негативен прв впечаток за Вашата деловна активност.
• Редовното одржување помага да се заштити веб страната од сајбер закани со одржување и ажурирање на безбедносните системи. Кога ја одржувате заштитата и испорачувате безбедно пребарување, клиентите ќе се чувствуваат поудобно да купуваат на Вашата веб страна.

Photo 1 Photo 2 Photo 3

Пакети

 

Стандардно одржување

 • Редовен бекап (од наш хостинг)
 • SSL безбедносен сертификат (со наш хостинг)
 • Сигурносна проверка
 • Емаил поддршка

Само

25€ 15€/мес

Нарачајте!
 

Напредно одржување

 • Се од стандардно одржување
 • Чистење на вируси и подобрување на заштита
 • Надоградба на софтвер
 • Телефонска поддршка

Само

150€ 99€/мес

Нарачајте!
 

Ажурирање на содржина

 • Ажурирање на текст, слики, статии, блог, новости, мени и категории (со ваши содржини)

до 5 ажурирања месечно

35€ 25€/мес

редовни ажурирања

250€ 150€/мес

Нарачајте!
 

Водење социјални мрежи

 • 3-5 објави неделно (на 2 социјални мрежи)
 • 2-4 блог објави неделно
 • Комуникација со клиенти (коментари и приватни пораки)

Само

350€ 260€/мес

Нарачајте!

Напомена

Цените за одржување се по договор, според потребите на клиентот горе наведените се референтни цени кои можат да се користат како пример. Може да се направи комбинација од неколку пакети истовремено со што добивате 20% попуст на поевтиниот пакет. Одржувањето се склучува на годишно ниво, за оджување од 30 до 200евра/мес може да се плаќа на секои 3 месеци, над 200евра може да се плаќа месечно. Се плаќа во денари според среден курс на НБРМ, не е вклучено ДДВ од 18%.

Испратете барање