Што е тоа SEO и зошто Google е толку важен?

 

Оптимизацијата на пребарувачот е долгорочно позиционирање на релевантен клучен збор на врвот на пребарувањето без потреба за платено рекламирање.

Ние користиме пребарување на Гугл секој ден во нашите животи и работа. Ние сакаме брзо да добиеме јасни, безбедни и релевантни информации. Затоа веруваме во пребарувањето на Google.

Ако вашиот производ, услуга и компанија не се на насловната страница на Google, вие практично не постоите.

Корисниците избираат да кликнат на првите 3 резултати од пребарувањето, бидејќи Гугл исто така ги гледа како најрелевантни.

 

Дигитален маркетинг и комуникации ви нуди можност да го позиционирате вашиот бизнис на врвот на пребарувањето Google со оптимизирање за оптимизација на пребарувачот и платено рекламирање преку рекламирање на Google Search.

Што добивате оптимизација (оптимизација на пребарувач) - оптимизација на пребарувачот?

Квалитетни органски посети

Луѓето кои бараат одредена марка или услуга се заинтересирани за купување, што значително ги зголемува шансите за реализација.

Директната продажба се зголемува

Зголемениот број на релевантни и насочени посети директно влијае на зголемувањето на продажбата.

Долгорочно рентабилно решение

Иако инвестирањето во оптимизација на машините за пребарување не е еднократно, но бара постојана работа, тоа е многу попрофитабилно отколку да се инвестира во рекламирање каде резултатите се моментални. Покрај постигнувањето на долгорочна позиција, органските посети генерираат повеќе конверзии отколку платено рекламирање.

 

Слични објави

Испратете барање