7 причини зошто треба да престанете со рекламирање на социјалните мрежи

 

Зошто Google рекламирање е неопходен избор за вашата деловна активност во 2021 година?

1. Кога на вашите потенцијални клиенти им е потребен вашиот производ или услуга, кое е првото место да го побарате? Пребарување на Google или социјални мрежи?

Корисниците на пребарување на Google се активни клиенти. Кога бараат одреден производ или услуга, многу веројатно ќе го сторат тоа, бидејќи им е потребен токму во тој момент од пребарувањето или планираат да купат. Затоа има неспоредливо поголема шанса да ги претворите во крајни потрошувачи.

2. Социјалните мрежи се создаваат првенствено за забава.

Имајте го ова на ум ако продолжите да рекламирате на социјалните мрежи, треба да ја прилагодите содржината и да дадете се од себе за да го привлечете вниманието на корисниците и потенцијалните клиенти преку забавна, едукативна и популарна содржина, не само преку објавувања насочени кон објавувања.

 

3. На Фејсбук и Инстаграм насочувате само на една платформа, додека преку рекламирање на Гугл на мрежата за мултимедијални реклами – Google Display, можете да насочите над 2.000.000 страници ширум светот

4. Во споредба со 2017 година, во 2019 година, над 15.000.000 корисници во САД го напуштија Фејсбук, претежно помладата популација се пресели во нови канали за комуникација. Оваа тенденција е видливо присутна и во Србија, а тоа најмногу го чувствуваат огласувачите и бизнисите кои зависат од социјалните мрежи како еден од важните канали за продажба.

5. Ако сметате дека рекламирањето на социјалните мрежи е моќна алатка затоа што ви овозможува да ги насочувате корисниците според навики и интереси, имајте во предвид дека истото можете да го сторите преку рекламирање на Google, само во овој случај Google разви многу покомплексен алгоритам за навиките, однесувањето и интересите на корисниците, затоа кога насочувате кон луѓе кои се заинтересирани за вашата услуга или производ

6. Може да ги прикажувате вашите реклами на Youtube преку платформата Google Ads, а една од главните предности на овој вид рекламирање е тоа што покрај насочувањето кон корисниците според демографијата, локацијата или интересите, плаќате и за еден преглед на вашето видео реклама само во моментот. кога некој ќе погледне 30 секунди или повеќе. Ако видеото е пократко од тоа, тогаш ќе ви се наплати само доколку корисникот го гледа целото видео.

7. Конечно, проширувањата на рекламите се многу важен аспект на рекламите на Google, покрај подобрувањето на брзината на прегледување на вашите реклами и подобра позиција во пребарувањето, тие обезбедуваат многу корисни функции, како што се директни повици од реклами, испраќање пораки, дополнителни описи, но исто така кликнете и одете до локацијата на вашиот бизнис.

 

 

Слични објави

Испратете барање