Блогирање наспроти влогирање

 

Која е разликата помеѓу овие два концепта донесена од новото време?

 

Блогирање - за љубителите на пишаниот збор

Блог е дневник на Интернет во кој авторот може да ги документира своите искуства, да дава совети и да споделува информации со други. Денес блоговите ги објавуваат скоро сите - компании, бизнисмени и поединци, бидејќи тие можат да ги придобијат потенцијалните потрошувачи.

Сè што ви треба за да станете успешен блогер е компјутер и интернет-врска. Не е потребно многу технолошко знаење за да се заврши оваа работа, а блоговите главно се состојат од текст и слики (и некои снимки). Тие можат да работат на платформи како што се WordPress, Blogger, Tumblr, Pen.io и не бараат никакви инвестиции.

Дали сакате да пишувате и сакате да го споделите вашиот подарок со други? Блогирањето е одлично решение за вас. Можете исто така да заработувате за живеење од блогирање, ако се држите до оптимизација за оптимизација и ако влезете во здружениот маркетинг, т.н.

 

 

Ако сте срамежливи, заборавете на влогирањето

Пријавувањето е многу слично на блогирањето. И тука ставовите, мислењата и искуствата се споделуваат со другите, но не преку пишани зборови, туку преку видеа. Повеќето блогери имаат свои канали на YouTube каде ги објавуваат своите снимени и монтирани видеа, а некои од најпознатите се: Добро митско утро, BFvsGF, Шејн, Луисито Реј

Нема потреба од софистицирани вештини за пишување за да ја извршите оваа работа, и сè додека темите се интересни за голем број луѓе и се дискутираат, постои поголема шанса блогерите да станат поуспешни.

Иако ви се чини многу полесно да се снимите себеси и вашата околина, отколку да ги кажете со зборови, не заборавајте дека за најавување е неопходна квалитетна опрема. Одлична камера и професионален софтвер за обработка на видео е неопходен за секој блогер.

Сепак, со развојот на технологијата, овие трошоци не мора да бидат превисоки, а за првите чекори во светот на инвестирање, мобилен телефон е доволен денес.

 

„Недостаток“ при најавување е што по објавувањето на видеото, не можете да направите ништо за да го промените подоцна, што не е случај со блогот, кој можете да го менувате онолку пати колку што сакате.

 

 

Изборот е Ваш

Се разбира, можете да се занимавате и со работни места донесени од модерната доба. Важно е само да одлучите што е поинтересно за вас.

Ако сте повлечени, а од друга страна многу вешти со зборови, тогаш блогирањето е идеално за вас. Од вашата куќа, од автобус, од паркинг или од парк, лесно можете да ги снимите вашите искуства и да ги споделите со сите на копчето за објавување.Ако, пак, сте похрабри, поотворени и подиректни, а животот ви е исполнет со интересни работи кои изгледаат подобро во живо отколку што се раскажуваат, размислете за најавување.

Меѓутоа, ако сè уште не сте сигурни како функционира сето тоа, постојат бројни онлајн курсеви кои можат да ви помогнат да станете успешен блогер или блогер. Опуштете се и препуштете се на она што навистина уживате и наскоро ќе ги видите плодовите на вашиот труд.

 

Слични објави

Испратете барање