5 совети за успешна кампања на Инстаграм

 

Дали конечно се предадовте на притисокот на натпреварот и го фативте последниот воз за комуникација со младата, трендовска публика во која изобилува Инстаграм?

 

Отворивте профил на оваа социјална мрежа и сметате дека е доволно периодично да објавувате интересна фотографија, да додадете неколку # хаштаг, а следбениците веќе еднаш ќе се појават?

 

Секоја социјална мрежа има свои правила. Некои не се напишани, а други се детално образложени, а ние треба да се држиме до нив доколку сакаме објавите да стигнат до екраните на нашата целна публика.

 

Алгоритмот за испорака е одговорен за поставување на вашите објави.

# 1 Инстаграм сака објави што се допаѓа веднаш по објавувањето

 

Добро е да имате предвид дека со Инстаграм, сè не се сведува на количината на ангажман што ја добивате. Имено, ако објавата веднаш добие многу лајкови и коментари, т.е. наскоро по објавувањето, тој пост ќе се цени повеќе!

# 2 Инстаграм сака објавувања што корисниците ги гледаат подолго

Дали знаевте дека алгоритмот на Instagram (исто како и Facebook) следи колку време поминувате во интеракција со содржина?

 

Имено, Инстаграм следи колку секој од корисниците останува на вашата објава и ја одредува нејзината популарност

# 3 Инстаграм обожава паметни хаштагови

Иако многу корисници на Инстаграм се загрижени за профилот во сенка на Инстаграм, што може да резултира од злоупотребени хаштагови, сепак хаштазите се ефикасен начин да се добијат повеќе следбеници и да се поттикне поголем ангажман.

 

Наместо корисниците да скролаат нагоре и надолу во нивниот извор во потрага по одреден хаштаг, објавите што содржат одреден хаштаг може автоматски да се појават на wallидот на потенцијалните нови следбеници.

# 4 Инстаграм сака заедници кои се полни со активни членови

Ако редовно „комуницирате“ со одреден профил на Инстаграм, тогаш му сигнализирате на алгоритмот на Инстаграм дека ви се допаѓа содржината што тој профил ја објавува. Затоа, на самиот врв на најавата, најверојатно ќе видите објави од пријатели и роднини, а не промо-објави.

 

За да имате што повеќе следбеници, важно е да имате постојан вид на објави, постојано време на објавување и постојан квалитет. Следбениците ќе се претворат во ваши обожаватели порано ако точно знаат што да очекуваат од вашите објави.

# 5 Instagram сака да гледа каква содржина ви се допаѓа

Дали некогаш сте имале можност да забележите дека вашата храна главно прикажува објави од сличен тип што ви се допаѓаат неколку дена по ред? На пример, фотографии од патики или меми?

 

Ако е така, сте забележале! Имено, покрај ангажманот, „жанрот“ на објавување игра и голема улога во прикажувањето на објави на фидот!

Ова е местото каде факторот на важност влегува во игра. Доколку Инстаграм сфати дека ви се допаѓа одреден вид на содржина, ќе стори се што е можно за да ви покаже слични објави.

 

Слични објави

Испратете барање