6 причини зошто треба да имате деловен профил на LinkedIn

 

Но, што е со LinkedIn? Дали вреди да се има? Американците секако би дале потврден одговор, но дали вреди да се има тука? Верувале или не, одговорот е да и тука! LinkedIn е всушност популарна социјална мрежа што повеќето луѓе ја избегнуваат затоа што сè уште разговараат и се дружат со деловни луѓе од целиот свет. Не постои таа лежерност што владее со ФБ и Инстаграм.

 

Несоодветен збор може да избега таму, а објавата ќе им се допадне на сите ваши пријатели поради тоа. Но, на LinkedIn тие ќе ве погледнат во очи.

LinkedIn со нас - дали вреди да имате деловен профил?

 

LinkedIn е единствената социјална мрежа што им овозможува на своите корисници да:

да се претстават на светот со своето искуство, знаење и вештини

доколку личниот профил е врв, секој корисник може постепено да гради свој идентитет на Интернет, но исто така и идентитет на компанијата

може да се поврзе со други корисници на LinkedIn, колеги, па дури и професионалци и

проширете го вашето знаење со читање на стручни написи што излегуваат на чинија

 

1. Гуглајте го вашето име

 

Во суштина, тоа е тоа. Ова е една од најдобрите причини зошто треба да имате профил на LinkedIn. Луѓето бараат бизниси и фирми преку Google. И, ако имате страница на LinkedIn, нема сомнение дека вашиот профил на LinkedIn ќе се појави меѓу првите резултати на Google или веднаш по вашата веб-страница.

 

 

2. LinkedIn го претставува вашиот бизнис - креирајте интересна содржина

 

Фондацијата на LinkedIn е изградена на индивидуални лични профили кои ги покажуваат вештините и знаењето на сопственикот на профилот, а не на компанијата во која работи корисникот.

 

3. Објави на LinkedIn директно влијаат на позицијата на SEO

 

Важно е да се напомене дека за разлика од вашиот личен профил, деловниот профил на компанијата е автоматски видлив за секого. Ова значи дека содржината што ја споделувате на LinkedIn е веднаш рангирана на Интернет, па можеме да кажеме дека вашите објави на LinkedIn директно влијаат и на позицијата на SEO.

 

Затоа бидете паметни со објавување содржина! Постојано споделувајте содржина богата со клучни зборови и за возврат зголемете го присуството на вашата компанија на Интернет!

 

Важно е да се напомене дека, покрај споделувањето објави, правилно оптимизираната страница на LinkedIn на компанијата ги зголемува шансите за подобар пласман во пребарувањето на Google.

 

4. Вашите вработени се индиректни амбасадори на компанијата

 

Повеќето работодавци ќе ги охрабрат (или неуморно ќе ги убедат :)) своите вработени да отворат профил на LinkedIn и веднаш да ја ажурираат нивната тековна работа.

 

Наместо вработените да мислат дека нивниот шеф нема ништо попаметно од тоа да се дружи на социјалните мрежи и да ги нервира поради тоа, причината всушност е прилично едноставна и паметна.

 

 

5. Објави на LinkedIn можат да допрат до скоро сите следбеници на вашиот профил

 

За разлика од Фејсбук и Инстаграм, на LinkedIn нема алгоритам што ќе ја натера вашата коса да се крене. Кога ќе одлучите да објавите нешто, тој пост ќе се појави на сите извори на вашите следбеници, без разлика колку често тие комуницираат со вашите објави.

 

Ова значи дека вреди да се вложат сите ваши напори затоа што вашата содржина на Интернет достигна целосна публика.

 

6. На LinkedIn, можете детално да рекламирате со насочени реклами

 

Самата структура на LinkedIn, односно можноста за директен пристап до вашите реклами исклучиво на вработените во одредена индустрија или сопственици на деловни активности или раководители на деловни оддели, ја прави оваа мрежа врвно место за рекламирање.

 

Вакво детално таргетирање не нуди ниту една социјална мрежа. Значи, ако се прашувате дали можете да го доставите вашиот оглас на LinkedIn само на туристички одбори на крајбрежјето, одговорот е да. И, ако се прашувате дали можете да рекламирате само за оние на позициите раководители на проекти во маркетинг фирми на возраст меѓу 35-45 години, одговорот е повторно - да!

 

 

 

Слични објави

Испратете барање