8 начини за зголемување на видливоста и ангажманот

 

Дали мислите дека е тешко да се забележи денес? Имате проблем да ја вклучите вашата целна публика? Очигледно е, велите, дека добрата и релевантна содржина не е гаранција дека ќе бидете забележани.

 

Имаме лоши вести за вас. Сатурацијата со квалитетна содржина ќе стане уште поизразена.

 

Во време кога корисникот може да избере помеѓу 10 варијанти на ист производ / услуга од различни брендови, тешко е да се истакне. Зошто некој корисник би ве одбрал вас и вашиот производ / услуга? Што ве прави посебни?

1.Визуелни, визуелни и визуелни точки

Денес, корисниците претпочитаат да се занимаваат со објави што раскажуваат приказна преку визуелни содржини. Вака комуницирате со нивните чувства и тоа е интуитивно појасно отколку само во текстот.

 

Денес, визуелните содржини се неспоредливо побрзи во пренесувањето порака. Просечен корисник денес гледа околу педесет различни реклами. Кој навистина ќе го видат, на кој ќе обрнат внимание и кој ќе го запаметат зависи од квалитетот на вашиот визуелен изглед.

 

 

2. Пронајдете го вашиот удел на пазарот

 

Основачот на Airbnb (еден од најуспешните дигитални проекти), споделете им на сите дека тој смета дека е попаметно да се создаде нешто што 100 луѓе ќе го сакаат отколку нешто што ќе го сакаат само милион луѓе. Секако, не важат сите правила за секого, но ова размислување е нешто за што можеме да се согласиме.

3. Станете центар на настаните

 

Дали алокацијата на содржина не е паметен потег во овој случај?

 

Секој се бори за своето место во фидот, а вие може да бидете тотално поразлични од другите и да создавате содржина што ќе генерира органски сообраќај кон вашата веб-страница. Зошто да не?

 

Квалитетна содржина со детални упатства / совети, вистински придобивки за корисникот, оптимизиран оптимизација и збогатена со визуелни содржини треба да биде доволна во ова време на хиперпродукција.

 

4. Плови по трендовски бранови

 

Трендовите во дигиталниот свет се менуваат, а денес наши најинтересни се видео реклами, формати на приказни, апликации за пораки и пристап само за мобилни телефони.

5. Користете податоци од Google Analytics

Дури и најкреативните кампањи се базираат на стратешко размислување и анализа на веб-податоци. Метрите за маркетинг на содржини за СЕО запишуваат податоци што ќе обезбедат континуирано прикажување на вашата содржина. Обрни внимание на овие метрики, 70-80% од корисниците на интернет пребарувачи се фокусираат исклучиво на органски резултати

6. Следете ги правилата на пазарот на кој сте

 

Кога станува збор за вертикални мрежни заедници од кој било дел на пазарот, постојат правила што треба да ги следите за да се придружите, да учествувате и да бидете релевантни.

 

Некои од основните правила важат за вокабулар, места, водачи, поп-култура и слично.

 

7. Закуп на рекламен простор

 

Ако сè уште верувате дека одлична содржина е доволна за објавата да ја достигне вашата целна публика, некој мора да ви каже колку е среќен.

 

Голем број квалитетни содржини не го постигнаа очекуваниот успех само затоа што сте погрешиле со времето или буџетот не бил доволно голем.

Мобилните уреди се насекаде и треба да го искористите толку многу внимание на корисниците. Вие само треба да се свртите кон нив каде што ќе ве видат, а тоа се тесни вертикални екрани.

 

Иако минатата година користевме хоризонтално видео 16: 9 и претежно и не сме навикнати на ова 9:16, со текот на времето ќе се навикнеме. Ја гледаме популарноста на овој формат со ширењето на форматот на приказната. Речиси секоја платформа денес има видеа во овој формат.

Snapchat вели дека овој формат се покажал подобар и ако ги споредиме реализациите, да, работите се прилично јасни.

Мора да бидете таму каде што се вашите корисници за да се истакнете воопшто, тоа може да биде заклучок на овој блог во мало.

 

Слични објави

Испратете барање