Блогот има повеќе можности за промоција на Вашата онлајн продукција!

 

Со цел подобро да ја промовирате вашата онлајн продавница и да им дадете на потенцијалните клиенти дополнителен извор на информации, покрај објавената страница „За нас“, една од можностите е да креирате блог.

 

Споделете ги вашите искуства со вашите читатели, одговорете на прашања, промовирајте производи.

 

Редовно ажурирајте ги информациите за читателите да бидат во тек со она што се случува во вашата онлајн продавница. (промоции, нови производи, попусти и сл.)

 

Потребна ви е стратегија за да бидете сигурни дека вашиот блог работи правилно. Еве ги главните чекори што треба да се следат:

 

-Одвојте време секој ден да пишувате статии

-Вие се занимавате со теми во кои имате доволно стручност и се чувствувате способни да одговорите на какво било потенцијално прашање од вашите читатели.

-Ако имате повеќе луѓе кои пишуваат статии на блогот, јасно дефинирајте кој е одговорен за која област или тема.

-Многу е важно да се примени одреден образец и фреквенција на објавување написи, така што ќе можете да ги планирате статиите однапред.

-Обезбедете постојана интеракција со читателите, одговорете на нивните прашања или коментари објавени на блогот.

 

Објавувањето написи на блогот и управувањето со разни функционалности влијаат на успехот и популарноста на блогот. Еве неколку совети:

 

-Направете врски помеѓу статиите.

-Ставете линкови до понудата на вашата онлајн продавница.

-Пополнете ознаки (клучни зборови)

-Важно е да се реализира оригинална содржина, а не само да се копираат текстови на други луѓе.

-Не зборувајте само за вашата понуда, туку и за други теми што ја опкружуваат продавницата.

-Активирајте ја претплатата за RSS-feed, така што читателите веднаш ќе бидат известени за нови написи.

 

Секако, најтешкиот дел е наоѓање на соодветни теми за написи. Еве неколку идеи како да напишете интересни статии:

 

-Зборувајте за теми што многу добро сте ги совладале и имате доволно знаење за да дадете релевантни одговори на кое било прашање или коментар.

-Обезбедете дополнителни информации за производите (метод на производство, место на производство, контрола на квалитет, итн.)

-Пронајдете дополнителни информации што можете да ги користите од други блогови.

-Разговор за производи од поинаква перспектива (на начин што информациите не се премногу комерцијални)

 

 

Слични објави

Испратете барање