Искористете ги вашите списоци за испраќање во вашата кампања Adwords

Google Adwords ни дава многу начини да ја насочиме нашата потенцијална публика. Совпаѓањето на потрошувачите е совршен начин за насочување кон корисниците кои изразиле интерес за вашите производи или услуги затоа што вашите реклами можат да бидат прикажани на корисниците преку нивната е-адреса.

 

Натпревар на потрошувачи

Опцијата за совпаѓање на потрошувачите може да се примени на реклами за пребарување, реклами на Gmail и реклами на YouTube. Со списокот за испраќање, одредувате на кого ќе бидат прикажани вашите реклами, така што овој начин ни овозможува подобро да го претставиме нашиот производ или услуга пред тие корисници. Според овие корисници, може да имаме подобра позиција на рекламирање и да ја прикажуваме рекламата почесто од конкуренцијата. Исто така е можно да се насочат корисниците кои имаат слични навики како и корисниците на вашата листа. Алгоритмот на Гугл ги препознава овие, така што вашите реклами можат да се појават на таква листа.

 

Како работи?

На вашата сметка на Google Adwords, треба да создадете кампања или група што можеме да ја искористиме за да ја насочиме вашата пошта. Пред да поставите таргетирање, треба да испратите список во вашата библиотека на вашата сметка на Google Adwords, за да можете да изберете кога ќе поставиме таргетирање. На пример, рекламите за пребарување ќе им се покажат на корисниците на списокот кога внесуваат еден од клучните зборови што ги наведовте во пребарувањето на Google.

 

Списоци за испраќање

Списоците за испраќање може да се соберат преку вашата веб-страница, социјалните мрежи, наградните игри, попустите итн. Можете да ги категоризирате овие списоци и да ги прилагодувате вашите реклами за секој корисник. Списокот мора да биде во формат cvs и не смее да биде поголем од 100 MB за да можете да го поставите на Adwords. Колку е подобра и порелевантна листата, толку е подобра реализацијата во рекламирањето преку Интернет.

 

 

Слични објави

Испратете барање