Моќта на рекламирањето на социјалните медиуми

 

Мисловната именка отсекогаш била како да се води потенцијален купувач до последниот чекор - купување производ или услуга.

Дали некогаш сте помислиле дека потенцијален купувач е секако иден fanубител на вашата марка, а реалноста е сè уште малку поинаква: како да е заради некои чудни околности, тој едноставно исчезна. За што се работи?

Интернетот е вистинска мала ризница на апсолутно сè што прво ќе ви падне на ум - корисни совети, различни производи, различни услуги, образование, брендови, ... Сè што ве интересира, можете да најдете. Го знаете познатиот „Јас само гуглам сè“. Понекогаш премногу гугламе и едноставно се губиме во морето информации. И тоа е токму една од причините зошто овие навидум ваши клиенти едноставно исчезнуваат.

Како да ги натерате посетителите на вашата страница или следбениците на вашите сметки на социјалните медиуми да станат (и да останат!) Ваши лојални клиенти? Како ве избираат по „Гугл“? Дали во морето на конкуренција, вашата марка треба да биде онаа што ќе биде „вистинската“?

Ова е местото каде влегува во игра неговото височество: рекламирање!

 

Ремаркетинг на Фејсбук

Сигурно ви се случило да ја посетите веб-страницата на некој бренд, потоа истиот бренд да започне да ве контактира преку социјалните мрежи. Ако го изберете Фејсбук како алатка за рекламен маркетинг, треба да креирате Прилагодена публика и потоа да се посветите на пикселот на Фејсбук. Како цел на рекламата, избирате Сообраќај за да влезете во страниците на веб-страницата што веќе ги посетила вашата целна публика.

 

Ремаркетинг на Инстаграм

Како моментално една од најмоќните алатки преку Интернет, рекламирањето на Инстаграм е едноставно „задолжително“. Сите се таму - така ни затрупа, што не е интересно само за брендовите, туку и за поединци кои ги обожаваат своите лични сметки!

 Ремаркетингот на Инстаграм е исто така „поставен“ на Фејсбук, заснован на нашиот драг пиксел на Фејсбук. И што е најважно, не е доволно само да ги поставите сите параметри - клучот е изгледот на нашата реклама и создавањето содржина. Добра фотографија / видео / гиф, добро подесена публика - и, да ја видиме и следиме трансформацијата од потенцијален до крај и постоечки клиент на вашата марка!

Слични објави

Испратете барање