Персонализирана содржина како основа на маркетинг преку интернет

 

Традиционалниот маркетинг, сам по себе, ја носеше (и сè уште носи и денес, бидејќи многу од неговите форми сè уште се применуваат) неможноста за повратна информација при пренесување порака и се обрати до широката маса. Покрај тоа, како што кажува самиот збор, било „традиционално“ да се обраќаме на целната публика од далечина. Со почит.

На кој начин?

Персонализирана содржина како основа на маркетинг преку Интернет

Таа е идеална за секоја сфера на маркетинг преку Интернет - за социјални мрежи, е-мејл маркетинг, маркетинг со содржина.

 

 

Персонализирана содржина на социјалните мрежи

Содржината на социјалните мрежи едноставно треба да биде прилагодена така што секој претставник на целната група се чувствува посебно - како пораката да е наменета само за него. Од овие причини, персонализираната содржина игра значајна улога и без неа, сакал или не, невозможно е да се направи добра објава на ФБ или Инста.

 

Персонализирана содржина во е-мејл маркетинг

Маркетингот по е-пошта е многу поинтересен со персонализирана содржина. Размислете за тоа, колку пати сте добиле е-пошта што започнала со обраќање до вас со вашето име? Одлично, нели? На овој начин, самата е-пошта, што претставува строго деловна комуникација, добива нова димензија - станува алатка што го приближува брендот до целната група. Исто како и другите онлајн алатки, но на поинаков начин.

 

Персонализираните е-пошта за брендот се како пријателски пораки. :)

 

Персонализирана содржина во блогови

Најважно, за почеток, е дека е потребно да се избегне прогон. Така, со блогот, кој треба да ги приближи производот или услугата што е можно поблиску, се оддалечуваме од целната група. Што постигнавме тогаш? Тие поминаа време за пишување и заминување од потенцијалните купувачи.

Со блогот, треба да и помогнеме на нашата целна група и да им претставиме дека решението е само чекор подалеку од нив.

Традиционално, да заборавиме, да се прегрнеме на Интернет и да зачекориме во иднината. Тоа е рецепт.

 

Слични објави

Испратете барање