Причини зошто треба да размислите за кариера во е-трговија

Бизнисот со е-трговија се вжештува во моментот и сите сакаат во: инвеститори, трговци на мало и, се разбира, кои бараат работа. Секторот за е-трговија, исто така, има тони одлични можности за работа, кои не треба да се занемарат. Еве неколку причини

 

1. е-трговијата е голема и расте

Експертите проценуваат дека вредноста на индустријата за е-трговија е повеќе од 1 трилион долари и се предвидува дека таа ќе расте со постојана стапка од 17% во следните неколку години. Јасно е дека е-трговијата сега не е само еден од најголемите деловни сектори во моментов, туку и еден од најбрзо растечките. Зад овој брз раст стојат пазарите во развој како Кина, Русија, Бразил и Индија.

 

2. е-трговија пренесува менаџерски вештини

Работата во е-трговија ве изложува на сите аспекти на бизнисот. Таквите аспекти вклучуваат: маркетинг, одредување на цени, управување со синџирот на снабдување, поддршка на клиенти и стекнување клиенти меѓу другите. Во другите индустрии, овие одговорности се зачувување на менаџерите. Па дури и тие имаат среќа ако се справат со повеќето наведени аспекти.

 

3. Дознајте повеќе работејќи во е-трговија

Убавината на е-трговијата е моменталната повратна информација што ја добивате од клиентите. Во споредба со традиционалните форми на продажба, оваа повратна информација е голема предност. Учите од тоа, а потоа брзо излезете со поинаква деловна стратегија. Следниот чекор е да се примени новата стратегија, и исто толку брзо. И доволно наскоро, добивате реални резултати.

Оваа можност за тестирање на нови деловни идеи и добивање резултати во реално време е единствена за е-трговијата. Никаде на друго место не можете да научите маркетинг стратегии толку брзо.

 

4. Подобро разберете ги клиентите

Повратните информации од клиентите прават повеќе од тоа да ве научат како да пласирате производи подобро. Исто така, ви дава увид во умот на клиентот и што сака тој или таа. Добивате „чувство“ за клиентот што ве принудува да станете повеќе ориентирани кон потрошувачите. Како резултат, ја воспоставувате врската помеѓу тоа кој е клиент и како купува. На кратко, ова „чувство“ ве прави подобар продавач.

Постојат многу причини зошто треба да размислите за кариера во е-трговија. За еден, тој е голем и брзорастечки сектор, така што има на располагање многу работни места. Следно, учите менаџерски вештини кога работите во оваа област. Овој сектор ви пренесува и клучни вештини за маркетинг. Конечно, е-трговијата е ориентирана кон клиентите, што ве прави подобар продавач.

 

 

Слични објави

Испратете барање