Зошто билтенот е важен за вашата деловна активност?

Во дигиталното време, кога комуникацијата преку Интернет е број еден (и во приватниот живот и во бизнисот), што е потребно за бренд алатки за ваков начин на комуникација да биде успешен? Дефинитивно е маркетинг на веб-страница и маркетинг на социјални медиуми. Сепак, многумина забораваат на една од најмоќните алатки на Интернет маркетингот - е-пошта.

Сепак, целта на е-поштата не застанува тука. Како глазура на тортата, пристигнуваат билтени. Не сме ограничени со карактери како на Твитер, не сакаме да ја кажеме само со неколку реченици суштината што ќе го продаде нашиот производ или услуга (како што може да биде случај со други социјални мрежи, како што е Фејсбук на пример).

Па, што значи билтен?

 

Важноста на Билтенот за деловно работење

Како може билтен да му помогне на вашата деловна активност?

1. Ја зголемува свеста за вашиот бренд

2. Одржува комуникација со вашите постојни клиенти и влегува во комуникација со потенцијални

3. 3. Со испраќање на Билтен, примателите добиваат свест за вас како бренд што има нешто паметно да каже. Секогаш имајте го тоа на ум. Значи, кога навистина имате нешто паметно да кажете, споделете го со вашата целна публика директно преку Билтенот.

4. Со испраќање на една е-пошта, пораката пристигнува на повеќе адреси. Ова е основната предност на маркетингот по е-пошта.

5. Одлична алатка за промоција. Бидејќи користиме промоција на социјалните мрежи и страници, зошто да не ја искористите можноста да ја потсетите вашата целна публика на друг начин на вашите услуги или производи?

6. Постојана комуникација со клиенти. Кога испраќате билтен, исклучително е важно да одлучите за фреквенцијата на испраќање. Itе биде тоа за две недели? За еден месец? Или можеби три месеци? Кога ќе одлучите за фреквенцијата на испраќање, обидете се да го почитувате. Многу е едноставно зошто - оние што комуницираат со вас ќе ги очекуваат вашите е-пошта во одредено време. Затоа што тие се толку навикнати на тоа.

 

Како можеме максимално да ја искористиме моќта на е-пошта маркетинг и билтени?

Напуштање на контакт. И не само тоа - потсетете ги примателите на Билтенот на вашата веб-страница, на социјалните мрежи ... Ова ќе го зголеми сообраќајот на вашата страница и ќе ја зголеми интеракцијата на мрежите каде што имате сметки.

 

Веќе ја спомнавме промоцијата, но тоа не значи дека можеме да зборуваме само за нови производи или услуги. Секако, треба да го искористиме тоа, но без претерување.

 

Слични објави

Испратете барање