Блог како моќна алатка за подобра промоција на вашата онлајн продавница!

Со цел подобро да ја промовирате вашата интернет продавница и да им дадете на потенцијалните клиенти дополнителен извор на информации, покрај објавената страница „За нас“, една од можностите е да креирате блог.

 

Споделете ги вашите искуства со вашите читатели, одговорете на прашања, промовирајте производи.

 

Редовно ажурирајте ги информациите за читателите да бидат во тек со она што се случува во вашата е-продавница. (промоции, нови производи, попусти и сл.)

 

Потребна ви е стратегија за да бидете сигурни дека вашиот блог работи правилно. Еве ги главните чекори што треба да се следат:

Објавувањето написи на блогот и управувањето со разни функционалности влијаат на успехот и популарноста на блогот. Еве неколку совети:

 

Направете врски помеѓу статиите.

Ставете линкови до понудата на вашата интернет продавница.

Пополнете ознаки (клучни зборови)

Важно е да се реализира оригинална содржина, а не само да се копираат текстови на други луѓе.

Не зборувајте само за вашата понуда, туку и за други теми што ја опкружуваат продавницата.

Активирајте ја претплатата за RSS-feed, така што читателите веднаш ќе бидат известени за нови статии.

Секако, најтешкиот дел е наоѓање на соодветни теми за написи. Еве неколку идеи како да напишете интересни статии:

 

Зборувајте за теми што многу добро сте ги совладале и имате доволно знаење за да дадете релевантни одговори на кое било прашање или коментар.

Обезбедете дополнителни информации за производите (метод на производство, место на производство, контрола на квалитет, итн.)

Пронајдете дополнителни информации што можете да ги користите од други блогови.

Разговор за производи од поинаква перспектива (на начин што информациите не се премногу комерцијални)

 

Слични објави

Испратете барање