Што е потребно за успешна веб-продавница?

 

„Интернет продавница“ е сè почеста фраза во нашите животи, а особено во животот на сопствениците на мали и средни бизниси. Најновите настани поврзани со пандемијата ги наведоа скоро сите кон одредена промена во играта. Одеднаш, сите сфатија што е потенцијалот во бизнисот преку Интернет и започнаа да ги реализираат или барем да ги планираат своите проекти преку Интернет.

 

Со цел подобро да разбереме што ни треба за успешна онлајн продавница, ќе го опишеме она што МОРА да го имате на почетокот на вашата деловна активност и што можете да влијаете врз себе.

Што значи ова за вас како почетник во е-трговија?

 

За почеток, започнете да работите на три вида содржина што детално ќе ја опишеме и која ќе биде основа за создавање на целата е-трговија. Тоа се:

 

Краток деловен план - здодевен, но неопходен.

Општа содржина за веб-продавницата - ова вклучува опис на вашата компанија, деловни услови, опис на бренд, општи описи на категории на производи, информации за контакт, описи на филијали доколку ги имате.

Детална содржина за веб-продавницата - детални описи на секој производ одделно.

Краток деловен план

Планирањето е докажан метод за вистински започнување бизнис - студиите покажуваат дека првичното пишување на деловен план го забрзува оперативното отворање на вашата компанија за 152%. Пишувањето деловен план е основа за понатамошен развој на содржината и утврдување на насоката во која сакате да развиете онлајн продавница. Никогаш навистина нема да престанете да работите на тоа.

Општа содржина за веб

Еден од најнамерните совети на почетокот на овој дел: ангажирајте сметководител и адвокат да работат со вас на сите потребни документи!

 

Општата содржина за е-трговија треба да има неколку делови:

 

За нас

Контакт

Општи деловни правила

Описи на брендови

Описи за секоја категорија на производи

И, конечно, името на вашата марка

 

 

 

Содржината е столбот на стратегијата за е-трговија

Детална содржина за веб

Производите или услугите се основната содржина на која било веб-продавница и главната причина зошто корисниците комуницираат со вашата марка. Не случајно, разработката на таа содржина е направена по точките 1 и 2, бидејќи сега веќе го знаете контекстот, а исто така го препознавате опсегот на целиот пазар за електронска трговија.

 

Основната, минимална информација што треба да се создаде за секој производ е:

 

Наслов, исклучително важен за корисничко искуство (UX) и оптимизација на пребарувачот (СЕО).

Извадок, исто така важен за оптимизација.

Избрана слика, важна и за споделување на UX и за социјални медиуми.

Главниот опис (Главна содржина што поддржува мултимедија), колку е пооригинален и содржински - толку подобро.

Клуч на производ - неопходен за подоцнежна синхронизација со други делови од вашите системи (CRM)

 

 

Откако ќе го сторите ова, имате добра основа за успешна веб-продавница.

 

Слични објави

Испратете барање