Кои се придобивките од купувањето преку интернет?

 

 

Зошто да купувате преку Интернет

 

1. Поголем избор

Во продавницата сте ограничени само на оние производи што се таму. Купувањето преку Интернет е малку поинакво.

Освен фактот дека веб-продавниците имаат поголема понуда од физичките продавници затоа што не мора да се грижите каде да ги чувате сите овие производи, во повеќето случаи можете веднаш да добиете информации за тоа дали овие производи се достапни, кога тие ќе пристигнат кај вас домашна адреса или кога и во која продавница може да ги земете по нарачка.

Во случај една веб-продавница да не го има она што го барате, можете да посетите друга со само неколку кликања.

Во светот на Интернет, нема географски граници и лесно можете да нарачате производ од Германија, Кина или Австралија. Во тој случај, обрнете внимание на даноците и царините.

 

2. Способност за споредување на цените

Во деновите пред Интернет, требаше да возите од продавница до продавница за да ги споредувате цените на производите и да откриете каде вреди да се купи. И ретко кој трошеше толку многу време и пари на мали заштеди.

 

Денес работите се малку поинакви. Услугите за споредба на цени ви овозможуваат да ги споредувате цените на различни продавници на едно место. Не станува збор само за тоа каде производот е најевтин - туку и за трошоците за испорака и достапноста на производот.

Зошто да ја посетите секоја онлајн продавница особено кога имате сè на едно место. Заштедувате и време и пари.

 

3. Помалку гужва, помалку стрес

Кога купувате преку Интернет, не треба да стоите во ред на исходот половина час затоа што новиот благајник треба да скенира предмети подолго време. Не мора да шетате меѓу редовите во потрага по мелница за кафе што е наведена во каталогот на продавницата и не можете да ја најдете никаде. И нема никаде вработен да бара помош.

Пронајдете што сакате, проверете ја достапноста, нарачајте испорака или земете во продавницата. Без гужва, без стрес. Можете да купувате напикани во кревет или на работа за време на паузите.

Во случај на сомнеж, секоја продавница има услуга за клиенти. Контактирајте или преку е-пошта или на нивната страница на Фејсбук - ако станува збор за сериозна трговија, нема да чекате долго за одговор.

 

4. Осврти

Повеќето продавници на Интернет имаат можност да ги оценуваат производите и да пишуваат прегледи. Вреди да се обрне внимание на тоа.

Дури и ако продавницата чиј производ ве интересира нема преглед, големи се шансите дека некој веќе напишал на Интернет за предностите и недостатоците на производот што сакате да го купите.

Пазарете внимателно!

Без оглед на придобивките од купувањето преку Интернет, секогаш треба да бидете внимателни што, како и каде купувате.

 

 

Која е крајната цена на производот? Проверете ги трошоците за испорака.

Дали е веродостојна онлајн продавницата? Пребарувајте ги искуствата на другите клиенти на Google.

Оставете ги само потребните податоци. Нема смисла во продавницата да барате ваша JMBG или датум на раѓање. Не оставајте лични информации како што се адреса или телефонски број во коментарите на страницата!

Ако имате проблеми со испорака на производот, дознајте за вашите права.

Веб-продавниците секогаш можат да направат грешка. Ако нешто ви изгледа сомнително, контактирајте ја продавницата.

Слични објави

Фразата „Содржината е крал“ звучи малку истрошена, но останува фактот дека содржината е можеби еден од најважните фактори кои влијаат на успехот на конверзиите во онлајн продавница Прочитајте!

Испратете барање