Предности на е-трговијата

 

 

Јасно е дека трговијата преку Интернет нуди огромна корист. Да ги разгледаме некои од најголемите.

Погодност

Трговијата преку Интернет ги прави купувањата поедноставни, побрзи и помалку одземаат многу време, овозможувајќи 24-часовна продажба, брза испорака и лесно враќање.

Персонализација и искуство со клиенти

Пазарите за електронска трговија можат да создадат богати профили на корисници кои им овозможуваат да ги персонализираат понудените производи и да даваат предлози за други производи што може да им изгледаат интересни. Ова го подобрува искуството на клиентите со тоа што купувачите ќе се чувствуваат разбрани на лично ниво, зголемувајќи ги шансите за лојалност кон брендот.

Глобален пазар

Клиентите од целиот свет лесно можат да купуваат страници за е-трговија - компаниите веќе не се ограничени од географија или физички бариери.

Минимизирани трошоци

Бидејќи тули и малтер повеќе не се потребни, дигиталните продавачи можат да започнат онлајн продавници со минимални трошоци за стартување и работење.

 

Слични објави

Испратете барање